fbpx

Ik ben hier echt ontzettend goed in!

En nu opeens niet meer. 

Ik voel me euforisch, optimistisch, blij en denk: “Ik ben hier echt goed in.” Ik heb het gevoel dat ik doe wat ik moet doen. Dat dit klopt. 

En een dag later is dat gevoel weer verdwenen. De euforie maakt plaats voor twijfels. Kan ik het wel? Wat als ik er niet goed genoeg in ben? Anderen hebben ècht een specialisatie, ik niet echt. 

Snel schud ik die vervelende gedachten weer van me af. Want het kan toch niet zo zijn dat ik het ene moment merk dat ik op de goede weg zit met mijn bedrijf en dat ik het volgende moment twijfel aan mezelf? 

 

Kom op Nicole, gedrag is ‘je ding’. Je weet wel waar dit vandaan komt en waarom je dit voelt. De weg naar nieuwe dingen is geen strakke rijbaan zonder hobbels en scheuren. 

Alles bij het oude laten is makkelijk, het kost geen energie en je kunt al helemaal geen fouten maken. Maar zodra je iets gaat veranderen, kost dit moeite. 

Waarom we als mens en ondernemer soms alles bij het oude laten in plaats van de wensen en dromen nastreven? Daar kunnen verschillende redenen aan ten grondslag liggen: 

  • Het is makkelijker, het kost geen tijd en energie.
  • Je kunt geen fouten maken, maar als je iets nieuws gaat doen wel. 
  • We zien fouten als falen, alsof het iets onoverkomelijks in. Terwijl het alleen maar leermomenten zijn. Niets meer en niets minder.
  • Omdat we de mening van anderen, die het afraden, belangrijker maken dan onze eigen mening. 
  • Omdat je lekker kunt blijven klagen over hoe vreselijk nu alles is. En dat levert aandacht op. 
  • Misschien heb je zelf nog een andere reden in je hoofd. 

Zelf ben ik nu gelukkig in staat om de belemmerende gedachten die mij tegenhouden te herkennen. En ze zullen nog vaker komen en ik zal ze nog vaker moeten ombuigen. 

Ik accepteer dat ze er zijn en laat ze mijn route, mijn wensen, mijn dromen en mijn bedrijf niet leiden. 

Met gezonde en frisse moed hou ik me bij mijn plan en ga weer door. 

 

Want: “Ik kan dit gewoon hoor!”