fbpx

Ik doe dit omdat ik ermee wil stoppen.

Al vanaf de start van mijn 2e bedrijf in 2017 doe ik werk (waar ik wel goed in ben overigens), maar waarvan ik weet dat ik dit niet nog vele jaren blijf doen. 

Ik begeleid leerlingen die moeite hebben op school en doe dit nu nog 3 middagen in de week en 1 keer in de avond. En ik hou ervan als jongeren iets begrijpen, anders gaan leren en daardoor beter presteren op school. 

Na mijn zoveelste tijdelijke contract en de beëindiging ervan, besloot ik weer te gaan ondernemen. En daar hoort natuurlijk ook geld verdienen bij. Ik had een groot netwerk op de VO scholen in mijn woonplaats en ik had ook al snel aanmeldingen en dat liep lekker. 

Vanuit die positie kon ik verder bouwen en mezelf ontwikkelen. 

Ik doe dit werk dus, omdat ik ermee wil stoppen. Ik gun mezelf op deze manier de tijd om verder te bouwen.

En ja ik hoor ook de mensen die zeggen:

“Je moet schepen achter je verbranden.”

Dan is er niets meer om naar terug te gaan en kun je niet anders dan vooruit en je doelen najagen. Maar de kachel thuis moet ook branden en als ik alle schepen die geld opbrengen in de hens steek, heb ik ook niets meer om te investeren. 

En trouwens, ik doe het met plezier nog steeds. Er is geen enkel moment waarop ik niet graag met mijn leerlingen werk.

Tegen de mensen die zich met mijn gekozen route bemoeien wil ik eigenlijk zeggen: steek je eigen schepen lekker in de fik als je er blij van wordt. Ik word hier blij van en dit is mijn pad!