fbpx

Ik stop ermee. Waarom ben ik ermee gestopt??

Twijfels heb ik vaak. Ga ik ergens mee door of niet? En dan heb ik opeens een helder moment en stop ik ermee.

Geen zin meer in, geen goed gevoel meer bij, andere prioriteiten……… Zeg het maar. Ik heb er op dat moment een hele goede reden voor 😀.

En dan kan ik een dag later ‘wakker’ schrikken’ en denk ik opeens: waarom heb ik dat gedaan? Waarom ben ik ermee gestopt? Ik had gewoon door moeten zetten. Ik maak ook nooit iets af…….

Typisch……

 

Misschien herken je het wel als je dit leest.  Ik ben sowieso uitermate goed in het beginnen van nieuwe dingen. Afmaken iets minder. Om dit te ondervangen heb ik een aantal afspraken met mezelf gemaakt die er voor moeten zorgen dat ik dingen wel af maak. 

  • Ik spreek met mezelf af hoelang ik iets probeer voordat ik ermee ‘mag’ stoppen;
  • Tegelijkertijd heb ik de afspraak dat ik mag stoppen met dingen die me energie kosten en me niet blij maken. 

Die afspraken botsen soms. Natuurlijk, dat had je vast al door toen je ze las! Maar toch gaat dit goed. 

Ik heb een super leuke training voor jonge ouders en pedagogisch medewerkers en ik ben al maanden aan het sleutelen en finetunen om zoveel mogelijk waarde te kunnen leveren. En daar heb ik lol in! Dus die energie stop ik er graag in en ik ga hier zeker een jaar mee door omdat ik weet dat het tijd nodig heeft voordat ik alles op de juiste manier ingericht heb. 

Maar een andere training heb ik geschrapt omdat ik het energie slurpend vond. Ook al was ik er pas een paar weken mee bezig.

Voor mijn werkt het en ik hou me daar aan vast.