fbpx

Ik duik er maar weer in.

Ik doe het weer. 

En ik denk dat ik dit ook zo blijf doen. 

Ergens induiken, zonder heel goed na te denken. Soms heb ik zo’n gevoel dat zegt: doe het! Dat is een goed idee! En zonder goed door te denken, begin ik er aan. En dat pakt ook wel eens goed uit, maar ook wel eens niet. En ook al lukt het me niet, de volgende keer doe ik het weer.

Waarom eigenlijk? 

Ik denk omdat het me ook veel oplevert. Ik leer heel veel, ook van de dingen die niet goed gaan. Maar soms lever het me ook heel veel stress en onzekerheid op. Daar word ik dus helemaal niet blij van, dat snap je. Het is blijkbaar niet voldoende om me tegen te houden. Om me te veranderen of om een andere werkwijze te kiezen. 

Toen ik startte met de Academy had ik er wel over nagedacht, maar blijkbaar niet zo goed. Want tijdens de eerste kennismakingsgesprekken werden me vragen gesteld waar ik het wel warm van kreeg. 

 

En heel even heb ik gedacht:

“Waarom heb ik dit gedaan? Zal ik stoppen?”

Nu ben ik overigens heel erg blij dat ik dit niet gedaan heb. Maar het was ook niet altijd even makkelijk. En nu nog niet. Maar ik denk dat dit ook één van de uitdagingen is van het ondernemer zijn. 

Ik kijk als ik thuis aan het werk ben naar een collega van dromen en doelen en naar een tekening van mijn zoon. Er staat een aantal keren: “love mama” op. Ik doe dit niet alleen voor mezelf. Ik ben ook ondernemer voor mijn gezin. Om mijn kinderen naar school te brengen, om er meer te zijn na school en om ze te zien opgroeien. 

Dat geeft het ondernemerschap mij ook. En als ik dan kijk naar de collega van wensen en dromen. Dan weet ik weer waarom ik me steeds overal instort. Omdat er dromen te verwezenlijken zijn!

Het is niet de vraag of me dit gaat lukken, maar hoe en wanneer

Ik leer door dingen te proberen en ik leer doordat er dingen niet lukken. Maar opgeven is gewoon geen optie. Als ik zie hoeveel mensen vechten om bepaalde doelen te bereiken, wie ben ik dan om mijn dromen op te geven? Het komt, het komt als je doorgaat. En alles te zien als een leermoment.

Je reis naar je dromen toe moet je niet overhaasten, dan mis je deze dagen. Dan heb je niet volledig geleerd en geleefd. En het is een belangrijk onderdeel. Dat mag je niet onderschatten. 

Be brave, be bold and keep trying!