fbpx

Boekentip: You are a badass at making money2 min read

Voordat ik dit boek las, las ik een ander boek van deze schrijfster, Jen Sincero. Namelijk: You are a badass. Ik weet het nog goed, op de camping in de zomer van 2019. Ik wist niet wat me overkwam, dit was de eerste zomer sinds ik moeder was dat ik een boek uit kon lezen! Heerlijk als de kinderen ouder worden en er op uit gaan om te spelen.

Jen Sincero is inmiddels een succesvolle schrijfster, spreekster en coach, maar leefde tot ongeveer haar 40e met heel weinig geld. Een auto die bijna uit elkaar viel, een klein appartementje en overal nee tegen zeggen omdat er geen geld voor was. 

In dit boek beschrijft ze op welke manier ze haar gedachten over geld bijgesteld heeft en hoe je dat zelf ook kunt doen. De hoofdstukken eindigen met een opdracht. Zelf heb ik die ook allemaal gemaakt en kijk ik er nog regelmatig naar. Want zoals met alles: lezen is stap 1, toepassen is stap 2! En alleen door die 2e stap ook te zetten kun je dingen veranderen. 

Wat ik fijn vind aan dit boek is dat ze heel eerlijk is over haar eigen situatie en het niet mooier maakt dan dat het is. Maar ook dat ze beschrijft dat het geld niet zomaar uit de lucht komt vallen. Je moet er iets voor doen. Maar bovenal, je moet het vertrouwen in jezelf hebben dat het je ook kan gaan lukken. Want dat je nog niet verdiend hebt wat je wilt verdienen, wil niet zeggen dat dit niet gaat lukken. 

Het boek spoort je aan om niet bij de pakken neer te zitten, maar stappen te zetten. Het laat je nadenken over je eigen (beperkende) gedachten over geld en over de rol die geld speelde in je opvoeding.

Misschien ben je wel groot gebracht met het idee dat geld alleen toekomt aan degenen die 60 tot 80-urige werkwerken maken. Of dat je nooit meer kunt verdienen dan je nu doet, omdat je geen hogere opleiding gehad hebt. Al dit soort gedachten over geld hoeven helemaal niet waar te zijn, maar bepalen uiteindelijk wel waar jouw grenzen liggen. Hoeveel geld geloof jij dat je kunt verdienen? Mag verdienen?

Eén zin uit het boek is me speciaal bijgebleven. Ze vraagt zich af of de lezer het boek open en bloot durft te lezen. Durf jij een boek met een dergelijke titel te lezen als iedereen de kaft kan zien?

Ik vind het een aanrader als je jouw gedachten en acties rondom geld een andere impuls wilt geven! 

Affiliate link