fbpx

Maak me gek

Misschien blijven de scholen nog langer dicht las ik net. En toen dacht ik: “Maak me gek!”

🤢 En ik voelde ook een soort van misselijkheid opkomen. Niet heel erg, maar wel zo’n onbestemd gevoel in mijn onderbuik.

Overdag ben ik bijna fulltime juf

Tegen een kleuter die net op school begonnen is kun je niet zeggen: “Lees jij die werkbladen zelf even door?”

En met een man die een vitaal beroep heeft ben je vooral aangewezen op jezelf. En dat deel vind ik dus helemaal niet zo erg. Ik ben er niet heel goed in, mijn eigen kind helpen met het schoolwerk.

En dat voor iemand die jarenlang gewerkt heeft op voorzieningen waar leerlingen terechtkwamen. Mijn geduld is blijkbaar sneller op bij mijn eigen kinderen. Maar ik moet zeggen, deze tweede lockdown sta ik er veel beter in. En gaat het ook meteen een stuk beter.

Chapeau voor mezelf 😉

Twee weken waren te overzien

Als ondernemer die normaal gesproken veel online werkt, zou je denken dat je je werk gewoon kunt blijven doen. Nou, dat valt dus behoorlijk tegen als de tijden waarop je normaal werkt, opgeslokt worden door de zorg voor de kinderen.

Maar, ik ben niet zo van het slachtoffertje spelen, dus ik sta soms eerder op, werk in de avonden en in de weekenden als mijn man thuis is. En zo krijg ik toch nog best wel veel gedaan.

Wederom, chapeau voor mezelf 😉

Maar stel dat het wederom verlengd wordt en als ik dit typ, weet ik dat nog niet, dan voelt het toch ingewikkeld.

We werden al zo hard geraakt

Want voor mij voelt het als een klap in het gezicht. Mijn kantoorpand was 6 maanden gesloten door de lockdown en de zomervakantie. 6 maanden van nauwelijks inkomen. Live trainingsdagen konden niet doorgaan in november. De ondernemer werd en wordt al zo hard geraakt. En door een verlenging van de maatregelen wordt het nog erger. Onze handen zijn gebonden en ons werk blijft liggen. En dat frustreert me.  

Hoe doen andere ondernemers het?

☎ Ik spreek ook andere ondernemers en feit is nu eenmaal: met de kinderen thuis is alles anders. Zaken blijven liggen, alleen de prioriteiten lukken.

😥 Vinden we onszelf zielig?

Nee, die ondernemer heb ik nog niet gesproken, dus ik denk dat de meeste ondernemers zichzelf niet zielig vinden. Ik vind mezelf ook niet zielig. Ik hou me aan de maatregelen omdat ik het vreselijk zou vinden als iemand Covid krijgt door mij en daardoor voor altijd beperkt blijft in zijn doen en laten, of erger nog, overlijdt.

Maar ik zou ook heel graag weer alles oppakken zoals het was. Kinderen naar school, computer aan, werken. Lekker knallen en veel gedaan krijgen.

En tot die tijd?

🚿 Douch ik vervelende gevoelens van me af en ben ik ze na 5 minuten kwijt. En kijk ik alweer vooruit. Ondertussen wel in mijn pyjama 🤭. En zo werk ik nog eventjes door, zodat ik morgenochtend weer met frisse moed, de tijd en ruimte heb om mijn kinderen te helpen.

💣 Zonder kort lontje.