fbpx

Mijn favoriete bank

Ik weet niet hoe jij erin staat, maar overstappen van bank geeft mij vooraf altijd het gevoel: “Dat kan alleen maar misgaan”. 

Al onze privé rekeningen waren ondergebracht bij één bank en ik opende daar, voor mij toen als vanzelfsprekend, een zakelijke rekening. Ik vond het vooral handig dat ik alle rekeningen in één app kon openen en ik vergeleek de kosten niet. 

Negatieve gedachten namen de overhand

Een paar jaar later ontmoette ik Yolanda Kuin, ondernemerscoach met een hart voor cijfers en een tijd later zat ik bij haar op kantoor om mijn financiële administratie eens flink onder de loep te nemen. 

En één van de eerste dingen die ze zei was: ik zou overstappen naar Knab.

💰 Het is veel goedkoper dan de bank waar je nu zit zei ze. 

En ik dacht alleen maar:

  • dat geeft ellende
  • het kost tijd
  • incasso’s gaan mislopen

Veranderingen vinden we als mensheid minder prettig, dus ik ging op onderzoek uit

Want ik laat me door die gedachten niet klein krijgen! En eigenlijk zag ik op de website alleen maar veelbelovende dingen. Vlak ervoor had ik van alles gelezen over Profit First en dat het onder andere handig is om verschillende rekeningen te hebben. Vergelijkbaar met de huishoudpotjes van vroeger. Zo verdeel je iedere keer je inkomen over de potjes. 

Bij Knab kun je zonder extra kosten, 5 verschillende rekeningen openen. Ze verschijnen mooi onder elkaar in de app. Ik kon ze ook allemaal een eigen naam geven. Waardoor ik heel duidelijk in beeld heb op welke rekening, hoeveel geld staat. 

Nog meer voordelen

✅ Ondertussen heb ik ook nog een spaarrekening geopend, omdat ik graag nog een extra potje wilde aanmaken. En ook dat was gratis. Je kunt overigens zoveel gratis spaarrekeningen aanmaken als je wil.

✅ Je hoeft niet naar een kantoor te reizen, want alles gaat online. Super handig, binnen een kwartier had ik alles aangevraagd en geregeld. Hou je paspoort of ID bij de hand en je bent zo klaar. 

✅ Ik heb gebruik gemaakt van de overstapservice. Wat ervoor gezorgd heeft dat ik 0% ellende heb gehad tijdens de overstap. 

✅ Ik kreeg 50 euro op mijn rekening gestort, als welkomst cadeau. Gratis geld = altijd lekker!

✅ De rekeningen zijn makkelijk te koppelen aan boekhoudprogramma’s en ook die integratie verloopt tot nu toe vlekkeloos. 

Specifieke mogelijkheden

En afhankelijk van wat je wensen zijn, zijn er nog een heleboel extra mogelijkheden. Van het aanvragen van een creditcard (ook voor starters) en korting op de aanschaf van een mobiel pinapparaat. 

Openen beleggingsrekening

Mijn man heb ik in de zomervakantie een boek cadeau gedaan over beleggen. En ik moet erbij zeggen dat ik degene ben die thuis alles regelt wat met administratie te maken heeft. Van verzekeringen tot de hypotheek en van contributies tot aan de aangiftes. 

Na het lezen van het boek besloot hij om een rekening te openen bij Knab

Natuurlijk omdat ik heb gezegd dat het de goedkoopste aanbieder is 😉

Maar het mooie is dat hij dit, zonder enige ervaring met dit soort dingen, moeiteloos voor elkaar heeft gekregen. Zo eenvoudig is het dus!

Het is mijn favoriete bank door zijn:

  • eenvoud
  • service
  • lage kosten
  • vele mogelijkheden
  • handige integraties

Lees meer op de website van Knab!

 

(Deze pagina bevat affiliate links.)