fbpx

Ik zwabberde

Van de buitenkant leek het alsof alles op rolletjes liep, maar ik zwabberde. Ik wist niet eens of het een Nederlands woord was toen ik het tegen Yolanda Kuin zei tijdens een telefoongesprek 😊. 

Maar ik zei dus: “Ik ben aan het zwabberen” en ze begreep wat ik bedoelde. Iedere ondernemer is op een bepaald punt aan het zwabberen. En weet het even niet meer.

De verkeerde keuze gemaakt

Tijdens een traject met Kirsten Boersma als businesscoach heb ik de verkeerde keuze gemaakt. Ik dacht toen: “Ik heb ervaring in de wereld van de gezondheid en in die van gedragsverandering, dus ik combineer dat tot een online programma”. 

En heel eerlijk, ik volgde alle stappen, leerde zóveel, had leuke klanten, maar ik werd er niet blij van. Ik voelde aan alles dat dit niet de richting voor mij was. Tijdens het traject richtte ik mijn pijlen ook op de professionals omdat ik meer wilde dan alleen particulieren helpen. En toen dacht ik ook nog dat ik dat allemaal wel tegelijkertijd kon. 

Het zwabberen begon…

Weten dat iets NIET voor je is, wil nog niet zeggen dat je weet wat WEL voor je is. Ik heb achteraf gezien trial and error toegepast en de methode van het wegstrepen. En heel belangrijk, ik heb mezelf aangeleerd om erop te vertrouwen dat alles goed zou komen en dat ik mocht experimenteren

En misschien wel de belangrijkste afspraak: opgeven is geen optie!

Ik ging terug naar mijn roots, het onderwijs en gedragsverandering. Is daar iets te vinden wat mij echt enthousiast maakt? Nope. 

Ondertussen werden mijn trainingen voor gewichtsconsulenten geaccrediteerd en kwamen ze op de website van de BGN. Trots dat ze erop stonden en kwalitatief goed waren, maar uiteindelijk merkte ik dat veel leden verplicht wat punten moeten halen en zonder enthousiasme een training volgen. Waar ik helemaal geen zin in had. 

Talent voor de juiste mensen op de juiste plekken brengen

Eind november 2020, ik had alles uitgewerkt en uitgedacht. De beste mensen en top workshops. Maar ook dit mooie 2-daagse evenement ging niet door. Covid gooide roet in het eten en tot op dit moment zijn live evenementen niet toegestaan. Nou ja, niet zoals ik wil dat het eruit ziet in ieder geval. Ik wil geen concessies doen. Het is of helemaal top, met alles erop en eraan. Of niet.

Anderen helpen

Mijn drive om anderen ook aan business te helpen heeft er denk ik voor gezorgd dat ik mezelf teveel uit het oog ben verloren. Anderen helpen doe ik altijd en overal.

  • Als een reclamebord van een winkel omver waait, zet ik het rechtop.
  • Als een fietser valt, raap ik hem op. Ik ren al voordat degene op de grond ligt.
  • Bij een ongeluk in de bebouwde kom stond ik als eerste in de berm om de kinderen te troosten die in de auto zaten.
  • Als iemand ergens niet bij kan in de supermarkt vraag ik of ik kan helpen.
  • Ik nodig mensen uit om te komen eten (terwijl ik zelf bij mijn ouders ga eten) omdat diegene anders alleen is.
  • Ik heb een collega die op straat kwam te staan bij mij thuis laten logeren zonder eerst te overleggen met mijn man. 
  • En zo kan ik nog wel even doorgaan.

(😊 Allemaal echt gebeurd!) 

 

Aan mezelf leren denken

Maar ik kwam erachter dat ik anderen pas kan helpen als ik eerst aan mezelf denk. En dan bedoel ik: het bedrijf dat anderen kan ondersteunen, kan die ondersteuning pas bieden als het goed staat. En wanneer staat het goed? Als ik kan doen wat ik het liefste doe. 

En stiekem is dat nog steeds anderen helpen. Ik hou van (en kan dat ook heel goed):

✅ Starters helpen om de juiste dingen te doen die er echt toe doen bij de opstart van iets nieuws.

✅ Ondernemers helpen met de juiste strategie uitdenken en zo de ultieme groei pakken.

✅ De beste mensen om me heen verzamelen en top-werk afleveren.

Ik ben klaar met zwabberen!

Ik heb de vorm gevonden en ik heb er echt jaren over gedaan. Maar zonder al die jaren had ik niet geweten en geleerd wat ik nu weet. Dan had ik deze vorm van mijn bedrijf nooit gehad. 

Alles wat je doet helpt je. Om keuzes te maken, iets nieuws te leren of om te ontdekken wat je niet wilt. 

Mijn beste tip: geef nooit op als je dromen hebt, maar zet door!