fbpx

Van strategie naar pixel

De laatste weken voel ik de druk om alles wat maar kan, af te ronden voordat de zomervakantie begint. En eerlijk is eerlijk, die druk vind ik echt heerlijk!

Het zorgt ervoor dat ik met focus doorwerk en alles onder controle heb. Een soort stok achter de deur die ik nodig heb, want als ik meer ruimte heb, neem ik die ook. 

Als iets aan het einde van de week af moet zijn en ik heb er maandag en dinsdag ook tijd voor, dan lukt me het niet altijd. 

Deadlines en afspraken werken daarom goed voor mij. 

De laatste weken zitten vol met (misschien wel zelfopgelegde) deadlines. En ik ga als een trein. Heerlijk. Ik werk strategieën uit, bemoei me met bedrijfsprocessen of ben heerlijk praktisch en ‘nerd-like’ 😉 een pixel aan het installeren. 

Wat ben je eigenlijk?

  • Wat voor werk doe je eigenlijk?
  • Wat ben je eigenlijk? 
  • Ben je een businesscoach?  

Soms weet ik het ook even niet 😃. Er is niet echt een label op te plakken denk ik. Van mij hoeft het ook niet, maar het is wel lastig om te pitchen. Zeker als je op vakantie nieuwe mensen ontmoet en de vraag krijgt: “Wat doe jij voor werk?”

Ik ben geen businesscoach vind ik zelf. erst vond ik mezelf heel dicht bij professioneel matchmaker zitten. Ik ging in gesprek met de ondernemer en matchte mezelf (als dat de beste optie was) of anderen aan deze ondernemer. 

Dat doe ik overigens nog steeds. Want als het aankomt op bijvoorbeeld logo’s ontwerpen of SEO proof blogs schrijven, moet je niet bij mij zijn! 

Toch klopt dat professioneel matchmaker ook niet helemaal.

Groeistrateeg

De laatste tijd voel ik me meer op mijn gemak met Groeistrateeg. 

Ik schrijf lange en korte termijn groeistrategieën voor ondernemers en zorg ervoor dat alle technische en inhoudelijke randvoorwaarden in orde komen.

Soms doet een ondernemer heel veel zelf en soms neem ik heel veel uit handen. En dat is nou juist waarom alleen een kant – en klaar programma aanbieden niet bij me past.

Geen alles - in - één oplossing voor iedereen

Veel businesscoaches hebben één programma, één traject, één ideale oplossing die voor iedereen werkt. Die rol past niet bij mij. 

In een grijs verleden stond ik kortstondig voor de klas. En ieder uur, aan een andere klas, ongeveer dezelfde les geven, vind ik ontzettend saai. Nu laat ik het ook extra saai klinken natuurlijk, maar het is niet iets waar ik mijn uitdaging in kan vinden. 

Wat ik nodig heb is variatie, nieuwe uitdagingen, nieuwe leermomenten en heel veel persoonlijke groei en ontwikkeling. 

Ieder jaar een andere rol 😃

En zo gebeurt het dus dat ik ieder jaar een andere rol heb, een andere titel nodig heb of mijn werk anders noem. 

Wat mij betreft is dat prima. Wie zegt dat je altijd hetzelfde moet doen of hetzelfde moet zijn? Juist wij als mensen kunnen groeien, bloeien en ontwikkelen. Meet jezelf niet een te krap jasje aan, breek eruit! Knal door de naden en koop een nieuwe!

Happy to be me

Op dit moment ben ik Groeistrateeg en help ik ambitieuze ondernemers met het realiseren van hun groei ambities. 

En ga ik van pixel naar uitgebreide strategie en ben ik vooral heel erg blij!