fbpx

Nicole de ondernemer4 min read

Nicole, de ondernemer

Als ik me ergens voor moet stellen doe ik dat over het algemeen zo kort als mogelijk. Waar mensen vaak van alles vertellen over zichzelf, het gezin, hobby’s, werk, vakanties etc. ben ik zelf een stuk bondiger. 

Wanneer je als ondernemer ook je eigen ‘merk’ bent, is dat niet altijd handig. Een inkijkje in het persoonlijke leven, een blik achter de schermen of meekijken met de dagelijkse gang van zaken geeft net dat beetje extra. 

Categorie: persoonlijk

Daarom heb ik de categorie ‘persoonlijk’ toegevoegd aan de artikelen op mijn website. Mij zal je niet snel zien vloggen op Instagram stories. Wil je meer weten over mij en wat mij bezighoudt? Kom dan af en toe een kijkje nemen op mijn website! 

Mijn leven in Venlo!

Samen met mijn man en 2 kinderen woon ik in Venlo. En heel eerlijk, het is een fantastische stad. We hebben de Maas, bossen, heide, parken en leuke festivals. 

En natuurlijk niet te vergeten de echte Venlose Vastelaovend (carnaval).

Veel mensen zijn maanden bezig met de voorbereidingen. Hoedjes, pakjes, schminken… 

En speldjes verzamelen! Op mijn jasje zie je verschillende speldjes van prinsen, verenigingen en de jaarlijkse ‘opstaeker’ van Venlo. 

Wie nog nooit Vastelaovend in Venlo gevierd heeft moet vooral niet denken dat het gaat om zoveel mogelijk drinken. 

Het is een familiefeest, we gaan ‘s middags richting het centrum, zingen samen, de kinderen spelen en we kletsen wat af met iedereen. 

De echte sfeer is vastgelegd in de documentaire Nao ut Zuuje. Bekijk die gerust eens!

Mijn werk

5 jaar werkte ik met leerlingen met gedragsproblemen op 2 verschillende voorzieningen. Toen werd de liefde voor gedrag aangewakkerd. 

De universele principes van gedrag en gedragsverandering zijn op allerlei gebieden toe te passen. Binnen bedrijven, stichtingen, scholen, verenigingen, thuis etc. 

Parttime werk ik als online strateeg voor het Trimbos-instituut en dan de tak Mentaal Vitaal. Dat betekent dat ik iedere dag bezig ben met online marketing – en communicatie, neuromarketing-principes en beïnvloedingsstrategieën. 

En die kennis deel ik graag via mijn trainingen met andere ondernemers.

Nee, ik ben geen businesscoach!

Ik krijg die vraag wel eens, ben je een businesscoach? Nee, dat ben ik niet. Ik ben ondernemer en met mijn achtergrond in het onderwijs ben ik methodisch en didactisch sterk onderlegd. En kan ik mijn kennis uit opleiding en ervaring goed overdragen aan anderen! 

Wat heb ik tegen een businesscoach?

Dat schiet misschien door je hoofd… 

Niks, ik heb helemaal niets tegen goede businesscoaches. Ik heb wel moeite met coaches die claimen dat ze jouw bedrijf naar een hoger niveau kunnen tillen en zelf nooit een bedrijf gerund hebben. Het voelt een beetje als een piramidespel waarbij de ene coach de volgende leert hoe die moet coachen. En dan gaat de nieuwe coach roepen dat hij jou leert coachen. Dat idee.

Ik ken juist een aantal hele goede coaches, zoals Yolanda Kuin en Wilma Kaptein. Die hebben jarenlange ervaring, stevige opleidingen gevolgd, runnen dagelijks een succesvol bedrijf & dragen dit over vanuit een goed en warm hart. Daar hou ik dan wel weer van 🤍.

Wat ben je dan?

Ik ben ondernemer en werknemer! Ik heb een mooi bedrijf opgebouwd en leer anderen hoe ze mijn specialisme: beïnvloedingspsychologie, gedrag & neuromarketing toe kunnen passen in hun marketing – en communicatie. 

Dat kan tijdens een in-company maatwerk training, of via een individueel en online trainingsprogramma.

That’s it.


Mij vind je vaak buiten. Een wandeling richting de Maas of in het bos maak ik regelmatig. Ik probeer de kinderen ook zoveel mogelijk mee te nemen, maar wandelen is heel saai!

In het verleden handbalde ik fanatiek, als kind heb ik ook op tennissen en turnen gezeten. Sportiviteit zit in mijn bloed, maar verder dan wat wandelen en fietsen kom ik helaas niet meer. 

 

Kapot kraakbeen in mijn knie, een kapotte meniscus en kruisband + een vorm van reuma en diverse operaties tijdens mijn handbalcarrière, hebben mijn lichaam geen goed gedaan.  

Zonde, want als je graag wil bewegen en het lukt niet meer dan voelt dat soms oneerlijk. Maar over het algemeen ben ik positief ingesteld en kijk ik vooral naar de dingen die ik allemaal wel nog kan. 

Nou, persoonlijker dan dit zal het niet gauw meer worden!

Nieuwe artikelen

Nieuwe artikelen kondig ik altijd aan via mijn LinkedIn pagina. Handig om me daar te volgen!

Of vraag me om te linken

Ook als je vragen hebt, stuur me een DM op LinkedIn.

 

× App me!